Ultimele stiri

Grupare infracţională specializată în trafic de persoane, destructurată

trafic fiinte umane

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Timişoara au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de persoane. Au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor 2.600 de euro şi 2.500 de lei, bani proveniţi din activitatea infracţională, iar 8 persoane au fost conduse la audieri.

La data de 16 noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au pus în aplicare 8 mandate de aducere, emise pe numele membrilor unei grupări infracţionale specializată în trafic de persoane. Persoanele depistate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

La activităţi au participat luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2015, 7 persoane, cu vârste între 23 şi 49 de ani, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe tinere, cu promisiunea unor căsătorii.

În fapt, victimele, provenite din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară, ar fi fost obligate, prin constrângere sau inducere în eroare, să practice prostituţia, stradal, sau în pensiuni şi hoteluri.

În urma percheziţiei, din locuinţa membrilor grupării, poliţiştii au ridicat 2.600 de euro şi 2.500 de lei, bani susceptibili a proveni din activitatea infracţională.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 4 Rurale Peciu – Nou.

Cercetările sunt continuate faţă de cei în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi lipsire de libertate în mod illegal

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*