Ultimele stiri

Grupare specializată în trafic de minori, destructurată de polițiștii timișeni

mascat

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat trei percheziţii pe raza judeţului Timiş pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori. De la locuinţele la care au descins, poliţiştii au ridicat diferite sume de bani, sisteme informatice şi medii de stocare a informaţiilor. Oamenii legii au pus în aplicare și trei mandate de aducere.

„La data de 19 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, au efectuat 3 percheziţii, pe raza judeţului Timiş, la persoane bănuite de trafic de minori. De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 3 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Din cercetările efectuate, a reieşit că, în cursul anului 2014, cei trei membri ai grupării, cu vârste între 21 şi 25 de ani, ar fi racolat mai multe tinere, minore, (provenite din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară) pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia.

De asemenea, s-a stabilit că bănuiţii exercitau frecvent acte de violenţă şi ameninţări asupra victimelor, exploatarea acestora realizându-se în apartamente închiriate, pe raza municipiului Timişoara, iar banii fiind însuşiţi în totalitate de cei în cauză.

În urma percheziţiilor efectuate, de la domiciliile acestora au fost ridicate diverse sume de bani, sisteme informatice şi medii de stocare a informaţiilor.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de minori.

Acţiunea a  beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*