Ultimele stiri

Grupul PSD acuză că bugetul pe 2015 e făcut pe genunchi și amenință cu nu-l va vota. Ce amendamente vor depune în plenul Consiliului Local

Prea mulți bani alocați pentru  ACS Poli Timișoara, prea mulți bani pentru  petreceri cu mici și bere și prea puțini bani pentru obiectivele de maxim interes pentru Timișoara. Grupul PSD are nemulțumiri cu duiumul în ceea ce privește bugetul preconizat pe anul 2015, așa că amenință că nu-l va vota în forma actuală.

Astfel, o serie de amendamente este pregătită de grupul PSD pentru ședința de vineri a Consiliului Local în care trebuie să se voteze bugetul pe anul în curs. Social-democrații acuză că preconizarea alocării banilor s-a făcut pe genunchi și amenință că nu vor vota bugetul în forma actuală.

„Se perpetuează alocări ineficiente. Am să vă dau un exemplu elocvent: Echipa de fotbal a orașului, echipa de fotbal a primarului orașului, copilul de suflet al primarului cum îi place să-i spună, echipa care nu are performanțe, nu are spectatori și primește mari sume de bani. La o scurtă evaluare, până acum s-au alocat către Poli în jur de 10 milioane de euro, în condițiile în care nu a existat niciun fel de performanță, iar în acest an se propune alocarea a 2 milioane de euro pentru această echipă. (…) Noi vom propune să realocăm acești bani tot către activități sportive , să se facă terenuri pentru tineri în diferite cartiere”, spune consilierul local Alfred Simonis.

Social-democrații mai contestă și banii ce ar trebui alocați pentru agenda culturală . Mai exact, aceștia sunt nemulțumiți de faptul că au fost alocați prea mulți bani pentru evenimente specifice mediului rural, evenimente cu mici și bere și la care se vând obiecte de lenjerie intimă, în timp ce pentru evenimentele majore, cu un grad de cultură ridicat s-au alocat sume mult prea mici.

„Dacă principalul nostru contracandidaț pentru titlul de Capitală Culturală, Clujul, a avut concert James Blunt, anul acesta au concert David Guetta și Avicii, la noi se concurează pentru cel mai bun cârnaț din Banat, se vând chiloți și așa mai departe. Este foarte trist. (…) Există festivaluri suprafinanțate. De exemplu, TIFF, evenimentul emblematic al Clujului.  (…) Am să mă refrer și la Festivalul PLAI, cu care sunt de acord. Intrarea la acest festival costă 100 de lei. În loc să arunăm banii pe alte festivaluri ce nu merită, aș prefera să dăm mai mulți bani pentru acest obiectiv, astfel ca timișorenii să nu mai fie nevoiți să plătească atât de mult”, a mai adăugat consilierul.

În plus, social-democrații acuză că obiective de interes major, lipsesc  cu desăvârșire din draftul pentru buget. Vorbim de obiective precum perdeaua forestieră sau de crearea de locuințe pentru tineri. Astfel, pentru mâine grupul PSD pregătește mai multe amendamente și amenință că dacă nu vor fi acceptate, nu vor vota bugetul pe anul în curs.

„Am impresia că bugetul a fost făcut pe genunchi, mai ales în ceea ce privește Casa de Cultură”, a conchis Romanița Jumanca, consilier local.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*