Ultimele stiri

Grupul Stat Islamic ameninţă întreaga Europă cu atentate. Al-Qaida ironizează marşul solidarităţii

Membri ai organizaţiei sunnite Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIS) avertizează „întreaga Europă” cu atacuri teroriste, în timp ce filiala yemenită a reţelei Al-Qaida a luat în derâdere marşul solidarităţii organizat după atentatele de la Paris, conform Mediafax.

„Iată mesajul nostru adresat poporului francez care crede că grupul Stat Islamic nu poate ataca Europa: cu ajutorul lui Allah, vom ataca Europa – întreaga Europă”, afirmă cei trei combatanţi islamişti, conform Institutului SITE, care monitorizează site-urile fundamentaliste islamice.

În paralel, organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia – care miercuri a revendicat din nou atacul contra revistei satirice Charlie Hebdo – a ironizat marşul solidarităţii organizat la Paris după atentatele soldate cu 17 morţi.

„Iată-i cum s-au adunat cu toţii, cum s-au grupat şi se susţin unii pe alţii; îşi întăresc slăbiciunile şi îşi cârpesc rănile”, afirmă Nasser bin Ali al-Ansi, ideologul organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA), referindu-se la liderii politici prezenţi la marş.

„Urmăriţi cu atenţie acest marş! Sunt aceiaşi oameni care au luptat împotriva noastră în Afganistan, în Caucaz, în Fâşia Gaza, în Levant, Irak, Somalia şi Yemen”, adaugă liderul terorist.

„Asumăm responsabilitatea pentru Bătălia de la Paris; a fost o operaţiune de răzbunare a Profetului Mahomed”, explică Nasser bin Ali al-Ansi. „Ţinta fusese aleasă de mult timp, cu atenţie, iar planul a fost finanţat de conducerea organizaţiei, prin aplicarea ordinului lui Ayman al-Zawahri”, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, explică AQPA, filiala yemenită a reţelei teroriste.

Numeroşi lideri din lumea întreagă au venit la Paris pentru a participa la un marş organizat în semn de susţinere pentru victimele atacurilor teroriste din Franţa, care au vizat în principal revista satirică Charlie Hebdo şi un supermarket evreiesc. Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Atacul a fost revendicat şi de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria.

Fraţii Chérif şi Said Kouachi – consideraţi autorii atacului contra revistei Cherlie Hebdo – au murit vineri seară în confruntările cu forţele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële. Un bărbat care era ţinut ostatic a scăpat cu viaţă. Islamistul Chérif Kouachi a sunat la postul BFMTV înainte de intervenţia forţelor de elită franceze şi a declarat că făcea parte din organizaţia teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia. La rândul său, Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris, a declarat că s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo şi că făcea parte din grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIS). Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la magazinul evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). Patru ostatici de la magazinul evreiesc au murit. O islamistă în vârstă de 26 de ani, Hayat Boumeddiene, considerată un complice al lui Amedy Coulibaly, a reuşit să fugă în timpul intervenţiei poliţiei, fiind căutată de autorităţile franceze.

Franţa participă la coaliţia internaţională care efectuează raiduri aeriene contra reţelei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria. În plus, Franţa desfăşoară operaţiuni militare contra grupurilor teroriste afiliate Al-Qaida din Mali şi Republica Centrafricană.

1 Commentariu pe Grupul Stat Islamic ameninţă întreaga Europă cu atentate. Al-Qaida ironizează marşul solidarităţii

  1. Inca de pe vremea imperiului otoman ,Europa a fost amenintata ca va fi pasalag,nu cred ca acest lucru se poate intampla.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*