Gulaş secuiesc cu carne de vită
Ingrediente
500 g carne de vită
500 g varză acră
300 ml zeamă de varză
4 cepe
3 roșii
3 căței de usturoi
1 morcov
6 cartofi
2 linguri bulion
2 lingurițe boia iute
sare
piper
ulei
2 frunze dafin
1 legătură pătrunjel
Cum se prepară
Se spală carnea, se taie cubulețe, se pune într-o cratiță cu ulei încins şi se prăjeşte pe toate părţile. Se adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă circa 20 de minute. Se pun
ceapa tăiată mărunt, morcovul ras fin și se călesc câteva minute, amestecând mereu. Se pune varza acră tăiată fin, se stinge cu zeama de varză acră și se lasă să fiarbă pe foc mic circa 40 de minute.
Când toate ingredientele sunt bine fierte, se adaugă bulionul, foile de dafin, boiaua iute, sare și piper, după gust, şi se mai lasă să fiarbă 10 minute. Se amestecă gulașul, se acoperă cu capac și se dă deoparte. Se serveşte cald, alături de o garnitură de cartofi fierți, tăiați felii, presărați cu pătrunjel, scrie Click.
Scrie un comentariu