Ultimele stiri

Guvernanții au uitat de programul de finanțare al secțiilor în care sunt tratați pacienții care se zbat între viață și moarte

pacienta

Programul de finanțare al cazurilor grave de la marile secții de Anestezie și Terapie Intensivă din țară nu a mai primit niciun leu de la stat pentru acest an. În aceste condiții, familiile pacienților care se zbat între viață și moarte la Timișoara vor fi nevoite, din nou, să plătească din propriul buzunar medicamentele și materialele sanitare care lipsesc din spital.

Prin intermediul acestui program, în ultimele trei luni ale anului trecut, secția ATI de la Spitalul Județean Timișoara a primit în plus 1,5 milioane de euro pentru tratarea cazurilor grave. Astfel, spitalul a avut toate medicamentele și materialele sanitare necesare pentru a-i îngriji pe bolnavi, dar, din păcate, acestea sunt pe terminate.

Fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu, a fost schimbat din funcție înainte să poată semna finanțarea pentru acest an a programului, astfel că acesta a rămas în aer. Totuși, Dorel Săndesc, șeful ATI de la Spitalul Județean Timișoara, și inițiatorul programului, speră ca lucrurile să se rezolve și să vină banii cât mai repede.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*