Ultimele stiri

Guvernul a aprobat scrisoarea FMI. Acum e rândul președintelui să semneze!

Guvernul a aprobat scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi va trimite documentul președintelui Traian Băsescu, spre semnare. Premierul Ponta susține că nu sunt menţionate nici acciza la carburanţi, nici facilităţi la rate bancare.

„Acciza este un act în vigoare, ori într-o nouă scrisoare nu se trec decât viitoare obligaţii, nu ceea ce este deja în vigoare, iar proiectul cu sprijinul fiscal pentru rate a fost discutat cu FMI, este agreat de ei, nu este niciun fel de problemă, nu trebuie să fie în scrisoare, nu este o obligaţie pentru România, este un drept pe care noi îl avem”, a spus Ponta la RTV.

Băsescu a declarat că va semna scrisoarea doar dacă în document nu va apărea acciza pe combustibil şi electorata.

La sfârşitul anului trecut, după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat că nu va promulga bugetul pe 2014 cu majorarea accizei la carburant şi după ce transporatorii au anunţat că această creştere va fi inclusă în preţul motorinei, pe care o folosesc drept carburant, premierul Ponta a anunţat că negociază cu FMI şi Comisia Europeană amânarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorină, folosită de către transportatorii de marfă, şi aplicarea acesteia doar la benzină. După discuția din această dimineață cu președintele, premierul a anunţat că va amâna majorarea accizei atât pentru benzină, cât și pentru motorină. În aceste condiții, șeful statului a decis că va promulga bugetul pe acest an.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*