Ultimele stiri

Guvernul a modificat fără dezbatere publica Legea achiziţiilor publice

Guvernul a modificat fără dezbatere Legea achizițiilor publice. Ba mai mult, Guvernul a introdus o „garanţie de bună conduită” care poate ajunge şi la 100.000 de euro. Suma ar urma să fie depusă de firmele care contestă procedurile de atribuire a unor contracte, fie în instanţă, fie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi poate fi recuperată numai dacă plângerea li se admite, scrie gândul.info

Legea achiziţiilor publice îi obligă de mâine pe toţi contestatarii unei licitaţii să vină cu o sumă de bani drept garanţie de bună conduită pe care o riscă în cazul în care contestaţia le este respinsă, dar şi în situaţia în care aceleaşi companii decid să şi-o retragă pe parcurs.

Potrivit ordonanţei publicate luni în Monitorul Oficial, garanţia va fi obligatoriu virată în contul bancar al autorităţii contractante sau va fi asigurată printr-o scrisoare bancară la momentul depunerii oricărei cereri, contestaţii sau plângeri fie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, fie în instanţă, informează gândul.info.

Prin aceeaşi ordonanţă se acordă, în compensaţie, acces total contestatarului la dosarul achiziţiei, inclusiv la soluţiile tehnice ale competitorilor, cu condiţia respectării, totuşi, a secretului comercial şi a drepturilor de proprietate intelectuală.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*