Ultimele stiri

Guvernul a publicat HG pentru alegeri parlamentare parţiale în 25 mai. Șase colegii sunt vizate

Guvernul a publicat, vineri, în Monitorul Oficial actul normativ prin care sunt convocate alegeri parţiale în şase colegii uninominale, pentru o parte din mandatele vacante, în Galaţi, Hunedoara, Ilfov, Satu Mate, Gorj şi Bucureşti.

În Hotărârea de Guvern prin care sunt convocate alegeri parlamentare parţiale în 25 mai, odată cu cele europarlamentare, se precizează faptul că actul normativ intră în vigoare la 10 aprilie.

Conform actului normativ, vor fi organizate alegeri în colegiile pentru Camera Deputaţilor din Galaţi (colegiul 9), Hunedoara (colegiul 3), Ilfov (colegiul 4) şi Satu Mare (colegiul 2) şi în colegiile pentru Senat din Gorj (colegiul 2) şi Bucureşti (colegiul 8).

De asemenea, conform unui act normativ adoptat de Guvern şi publicat în Monitorul Oficial, termenul pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile parţiale parlamentare este data de 5 mai, iar campania electorală este cuprinsă între 10 şi 24 mai.

În actele normative adoptate de Guvern nu este menţionată organizarea de alegeri parţiale pentru mandatul de deputat vacantat în judeţul Iaşi de către fostul deputat PNL Relu Fenechiu, care a fost condamnat la închisoare, scrie Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*