Ultimele stiri

Guvernul a uitat Timișoara: Ce sumă infimă a alocat pentru realizarea căminului de lux al Universității de Vest

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timișoara ar fi trebuit să aibă cel mai modern cămin din oraș, construit doar cu fonduri de la Guvern. Investiția se ridică la suma de 16 milioane de euro, iar clădirea ar fi trebuit finalizată până cel târziu în anul 2016, însă guvernanții au „uitat” să mai aloce fonduri.

Potrivit rectorului Universității de Vest, Marilen Pirtea, Guvernul a alocat doar 900.000 de lei în momentul în care au demarat lucrările. Mai mult, chiar dacă ar avea banii necesari, nu ar avea cine să realizeze lucrările, pentru că firma care a câștigat licitația a intrat în insolvență.

„Firma antreprenor principal este în insolvență, au dat lucrările în subantrepriză la o altă societate de construcţii, care nici ea nu este într-o situație prea bună. Noi am avut o tranșă de bani de la minister pe care am primit-o anul trecut, le-am dat constructorilor acei bani, dar ei au lucrat chiar mai mult de atât. Lucrarea stă acum pe loc”, a declarat, ieri, Marilen Pirtea.

Rectorul UVT a explicat că universitatea ar avea fonduri din bugetul propriu pentru cămin, dar Ministerul Educației Naționale o lasă să-i utilizeze doar pentru investițiile care se finalizează până la sfârșitul anului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*