Ultimele stiri

Guvernul alocă 25,584 milioane lei pentru 11 localităţi în blocaj financiar, majoritatea cu primari PSD

Guvernul a alocat 25,584 de milioane de lei pentru 11 localităţi aflate în insolvenţă, în executare silită sau în imposibilitate de plată, nouă dintre acestea având primari PSD, unii aleşi pe listele USL, iar alţii care au trecut la social-democraţi ca urmare a OUG privind migraţia aleşilor locali.

Hotărârea privind alocarea de bani din Fondul de rezervă bugetară are la bază solicitări ale autorităţilor administraţiei publice locale din Aninoasa şi Lupeni (jud. Hunedoara), comuna Izvoarele (jud. Giurgiu), comuna Ciocăneşti (jud. Dâmboviţa), Reşiţa (jud. Caraş-Severin), Luduş (jud. Mureş), comunele Teaca, Livezile, Budacu de Jos şi Parva (jud. Bistriţa-Năsăud), comuna Dudeştii Vechi (jud.Timiş). Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale, în unele cazuri, este vorba de datorii şi arierate acumulate timp de peste cinci ani.

Primarii din Aninoasa, Lupeni, Izvoarele, Reşiţa, Luduş, Teaca, sunt membri PSD, ei candidând în 2012 pe listele USL. Primarii din Ciocăneşti, Budacu de Jos şi Parva au trecut de la PDL la PSD, după apariţia OUG care permite migraţia aleşilor locali, localităţile conduse de ei primind aproape jumătate din suma totală alocată, informează Mediafax.

Potrivit aceleași surse, Aninoasa va primi suma de suma de 3,7 milioane de lei, municipiul Lupeni va primi suma de 3,8 milioane de lei, comunei Izvoarele, din judeţul Giurgiu îi va fi alocată suma de 1,1 milioane de lei, comuna dâmboviţeană Ciocăneşti va beneficia de 9,9 milioane de lei, municipiului Reşiţa îi va reveni suma de 2 milioane de lei, orasul Luduş va primi suma de 1,900 milioane de lei, comuna Teaca, din judeţul Bistriţa-Năsăud, primeşte suma de 587.000 de lei, comunei Livezile, din acelaşi judeţ, îi va fi alocată suma de 317.000 de lei, comuna Budacu de Jos, tot din Bistriţa-Năsăud, va primi 650.000 de lei, comunei Parva îi va reveni suma de 779.000 de lei, iar comuna Dudeştii Vechi din judeţul Timiş va beneficia de 852.000 de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*