Ultimele stiri

Guvernul discută legea de reducere a CAS

Proiectul legii de reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie, va fi discutat de Guvern. Apoi, va fi trimis la Parlament, unde va fi adoptat de Senat în procedură de urgenţă şi de deputaţi la începutul lunii iulie, afirmă premierul Ponta.

Potrivit Mediafax, Victor Ponta a declarat la începutul ședinței de Guvern: „Avem pe ordinea de zi proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal, în sensul reducerii contribuţiilor de asigurări cu 5% (puncte -n.r.) de la 1 octombrie. Vreau să plece la Parlament cât mai repede. Senatul mi-a comunicat că aşteaptă proiectul, îl dezbate în procedura cea mai rapidă şi îl adoptă, iar Camera Deputaţilor, la începutul lunii iulie, va avea oricum o sesiune extraordinară pentru a aproba ratificarea Acordului de asociere între Moldova şi Uniunea Europeană şi atunci îl adoptă şi Camera Deputaţilor, deci poate pleca la preşedinte pentru promulgare”, a afirmat Ponta la începutul şedinţei de Guvern.

El a susţinut totodată că s-a discutat cu instituţiile financiare internaţionale în această privinţă, iar Guvernul, fiind „mai bun gospodar”, are bani puşi deoparte pentru această măsură.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*