Ultimele stiri

Guvernul este obligat să reangajeze 23 de inspectori guvernamentali

Tribunalul Bucureşti a obligat Guvernul să reangajeze 23 de inspectori guvernamentali care au fost disponibilizaţi în vara anului trecut şi să le plătească despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate, recalculate şi cu celelalte drepturi pe care ar fi trebuit să le primească, decizia nefiind definitivă, precizează Mediafax.

Potrivit aceleiași surse, casa de avocatură care îi reprezintă în instanţă pe inspectorii guvernamentali a arătat că aceştia au dat în judecată Secretariatul General al Guvernului, pe prim-ministrul  Victor Ponta şi Guvernul. În urma prezentării probelor, instanţa a admis contestaţiile formulate de avocaţi şi a dispus reintegrarea reclamanţilor în funcţiile publice deţinute anterior, respectiv acelea de inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În 26 iunie 2013, Guvernul anunţa că angajaţi din zece ministere vor fi disponibilizați.  La acea vreme, Executivul estima că prin eliminarea a aproape 3000 de locuri ocupate, economia la bugetul de stat va fi de 45 milioane de lei în anul 2013 şi 108 milioane de lei în fiecare dintre următorii patru ani.

Într-un comunicat de presă, casa de avocatură  a precizat că hotărârea poate fi atacată cu recurs.

 

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Reuşită morală | Vasiliu & Miclea

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*