Ultimele stiri

Guvernul ia în calcul reintroducerea pensiilor speciale pentru aviatori, diplomaţi, grefieri – surse

Guvernul ia în calcul să reintroducă pensiile speciale pentru aviatori, diplomaţi şi personalul auxiliar din magistratură şi Parlament în locul îndemnizațiilor pe care aceste persoane le primesc în prezent, iar cheltuielile să fie incluse în bugetul pe anul viitor, au declarat surse guvernamentale, informează Mediafax.

„Luăm în calcul renunţarea la plata îndemnizaţiilor şi revenirea la pensiile speciale pentru aviatori, diplomaţi, personalul auxiliar din magistratură şi personalul auxiliar din Parlament”, au spus sursele din cadrul Guvernului.

Acestea au precizat că pentru reintroducerea pensiilor speciale sunt avute în vedere două posibilităţi, şi anume promovarea măsurii de către Guvern printr-un proiect de lege sau asumarea unor iniţiative legislative existente deja în Parlament pe această temă.

„Va fi luată o decizie după începerea sesiunii parlamentare, iar dacă reintroducerea pensiilor speciale se va produce, cheltuielile bugetare vor viza bugetul de stat pentru 2015”, au mai spus sursele.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*