Ultimele stiri

Guvernul împrumută cu 579 milioane de lei CFR Călători

CFR

Ministerul Finanţelor va acorda CFR Călători un împrumut din Trezorerie de 579 milioane lei, cu termen de rambursare 27 noiembrie, pentru plata restanţelor la CFR S.A. consemnate la finele anului trecut. Operatorii feroviari de transport călători urmează să primească şi carburanţi din rezerva de stat. Decizia a fost luată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă.

Carburanţii vor fi acordaţi în contul compensaţiei serviciilor publice sociale pentru transportul public feroviar de călători, consemnează Mediafax.

În acest sens, vor fi scoase, cu titlu gratuit, din rezerva de stat 32.487 tone carburanţi, respectiv motorină Euro 4 şi Euro 5.

În ultima scrisoare de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional, Guvernul îşi asumă includerea în ţinta de deficit pentru primul trimestru a unui împrumut din Trezorerie pentru CFR Călători, pentru reducerea arieratelor. Acest împrumut urmează să fie înregistrat drept cheltuială bugetară, la prima rectificare a bugetului pe acest an.

În acelaşi document se arată că datoriile companiilor feroviare către furnizorii de electricitate şi cele ale CNADNR vor fi plătite parţial, respectiv integral din buget, iar alte companii vor fi trecute în insolvenţă „sau lichidare”, pe această listă fiind deja incluse Intervenţii Feroviare, Romavia şi Servicii Energetice Oltenia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*