Ultimele stiri

Guvernul lasă primăriile să crească anual impozitele şi taxele locale cu până la 50%

Impozitele şi taxele locale vor fi indexate nu de către Guvern, ca în prezent, ci direct de primării. Acestea vor putea fi majorate în fiecare an cu până la 50% faţă de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.

Impozitele şi taxele vor fi majorate cu până la 50% în funcţie de „condiţiile specifice zonei”, conform proiectului privind noul Cod Fiscal elaborat de Guvern.

Legislaţia actuală stabileşte că impozitele şi taxele locale sunt indexate o dată la trei ani prin hotărâre de guvern, în funcţie de rata inflaţiei calculată de la ultima indexare. Administraţia locală poate majora suma de plată printr-o cotă adiţională, dar nu mai mult de 20% faţă de nivelul stabilit de Guvern, scrie Mediafax.

Potrivit aceleași surse, proiectul noului Cod Fiscal prevede însă că indexarea în funcţie de inflaţie o dată la trei ani va fi efectuată în viitor de către consiliile locale, nu de Guvern. În ceea ce privește impozitele şi taxele locale, acestea vor putea fi majorate, anual, cu „maximum 50%” faţă de nivelul stabilit, în funcţie de condiţiile specifice zonei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*