Ultimele stiri

Guvernul nu renunță la creşterea taxelor pe proprietate

Proiectul de modificare a Codului Fiscal, din care fac parte majorările de taxe şi impozite pe clădiri şi maşini, va fi discutat în şedinţa Guvernului din această săptămână.

Premierul dă totuşi asigurări că măsurile nu vor fi luate până când nu vor fi consultaţi partenerii sociali și susține că se discută deja cu BNR și FMI, potrivit Digi24.ro.

„Pe măsură ce aceste modificări se discută cu toţi actorii sociali, acestea vor fi implementate. Ceea ce noi vrem să facem este un tip de predictibilitate şi nimic nu se adoptă într-o lună, două luni sau trei luni. Totul se discută cu şase luni, cu un an, cu doi ani înainte, se discută cu toţi cei cărora li se aplică şi, din punctul ăsta de vedere, cred că doamna Petrescu (ministrul de Finanţe- n.r.) merge în direcţia foarte bună (…) Ministrul de Finanţe, cu acest proiect pe care miercuri îl va prezenta şi în şedinţa de guvern, merge şi se întâlneşte cu reprezentanţii mediului de afaceri, merge şi are dezbateri în mediul academic, economic vorbesc – cu Banca Naţională, FMI şi Comisia Europeană sunt deja dezbătute aceste lucruri – şi trebuie prezentate predictibil”, a spus, luni seara, Victor Ponta, citat de Mediafax.

Guvernul vrea să crească de aproape trei ori taxele pentru posesorii de maşini mici. Nu scapă nici cei care au în proprietate locuinţe în care funcţionează firme. Aceştia ar urma să plătească un impozit de aproape 2 la sută din valoarea imobilului, chiar şi de 20 de ori mai mult decât în prezent, informează realitatea.net.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*