Ultimele stiri

Guvernul nu vrea spital regional la Timișoara

paturi spital

Trei spitale regionale vor fi construite cu bani de la Uniunea Europeană, a anunțat, ieri, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, însă nu și la Timișoara.

Potrivit ministrului, spitalele regionale vor fi construite la Iași, Cluj și Craiova. „Am reuşit să punem la punct un Acord de parteneriat pentru anii 2014-2020, în valoare de un miliard de euro. În cadrul acestui acord, vom avea alocări pe infrastructură, screening, cercetare şi pregătire de personal. Dar cea mai importantă investiţie din cadrul acordului, şi totodată prioritatea noastră, este construirea a trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova, exclusiv din fonduri europene. Putem spune, în sfârşit, că vom construi spitale”, a spus ministrul Sănătăţii pentru Mediafax.

Nicolae Bănicioiu a ținut să justifice de a ales aceste orașe pentru a construi spitalele regionale. „Am ales să construim spitale regionale în Iaşi, Cluj şi Craiova pentru că sunt zonele cele mai defavorizate. De asemenea, vom reabilita o serie de spitale judeţene, infrastructuri locale. Am găsit soluţii, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru finanţarea de echipamente medicale din fonduri structurale. Între timp, am demarat câteva proiecte, primul fiind cel în cadrul căruia se vor achiziţiona angiografe, în sumă de 25 milioane de euro. Noi avem cea mai mare solicitare de angiografe”, a mai explicat Bănicioiu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*