Ultimele stiri

Guvernul s-a angajat la FMI că va declanşa un proiect-pilot pentru combaterea muncii la negru și a evaziunii fiscale

evaziune

Guvernul va declanşa în semestrul II al acestui an o serie de controale la firme, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Inspecţia Muncii. Acțiunea are loc în cadrul unui „proiect-pilot” care are ca scop identificarea muncii la negru şi a cazurilor de evaziune fiscală.

Angajamentul de a iniţia astfel de controale a fost avansat de Guvern în ultimele negocieri cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), din luna februarie, şi inclus în scrisoarea de intenţie transmisă la Washington, realatează Mediafax.

Documentul semnat în luna martie relevă, la capitolul privind administrarea fiscală, că acest „proiect-pilot” de controale va fi prezentat public până la finele lunii mai, printr-un comunicat.

„Vom desfăşura un proiect-pilot de conformare structurală care va viza munca neînregistrată (la negru) şi evaziunea fiscală, în concordanţă cu versiunea UE a Modelului de Gestionare a Riscurilor de Conformare. Procesul va fi lansat printr-un comunicat de presă care va prezenta publicului proiectul până la finele lunii mai 2014 (criteriu de referinţă structural). Controalele, care vor fi organizate împreună cu lnspecţia Muncii, se vor desfăşura în a doua jumătate a anului 2014. Se preconizează ca proiectul să conducă la sporirea conformării voluntare şi să reducă evaziunea pe segmentul muncii şi să aibă loc o conştientizare la nivelul întregii ţări cu privire la aspectele aferente”, anunţă Guvernul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*