Ultimele stiri

Guvernul se întrunește joi în ședință; pe ordinea de zi – proiectul de OUG privind plata subvențiilor

Guvernul se reunește joi în ședință, membrii Cabinetului urmând să discute un proiect de OUG privind plata subvențiilor către agricultori.

Premierul Victor Ponta a anunțat marți, în deschiderea ședinței săptămânale de Guvern, convocarea pentru joi a unei reuniuni extraordinare a Executivului, solicitându-i în context vicepremierului Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, elaborarea unui proiect de ordonanță de urgență privind plata subvențiilor către agricultori, informează Agerpres.

„Vreau să-l rog pe domnul ministru al Agriculturii să spună cât mai des că, în sfârșit, rezultatele sunt bune, după ce a trecut ploaia. Dar, ca orice lucru bun, spun eu, domnule ministru, vine și un lucru rău. Cei de la APIA s-au speriat și nu mai vor să dea subvenții. Vă rog să veniți, joi, vreau să facem o ședință de Guvern, că avem deja voie constituțional să dăm ordonanțe de urgență, și joi vreau să veniți cu o ordonanță de urgență prin care să clarificăm faptul că toată lumea primește subvențiile. Funcționarii de la APIA au dat șase ani subvenții într-un fel și în al șaptelea an le e frică să nu fie arestați. Deci, haideți să elucidăm legea și toți agricultorii să primească subvențiile”, a spus premierul marți.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*