Ultimele stiri

Guvernul va suplimenta numărul de controale la persoanele cu averi mari şi venituri externe pentru CAS

Potrivit proiectului de lege pentru reducerea CAS obținut de Mediafax, Guvernul va relansa campania de notificare prin transmiterea de scrisori către contribuabilii ce prezentau riscul de nedepunere a declaraţiei de venit din străinătate.

Guvernul consideră că această inițiativă va duce la recuperarea debitelor curente și diminuarea volumului arieratelor. Se intenționează intensificarea verificărilor la persoanele fizice cu averi mari şi se dorește relansarea campaniei de notificare prin transmiterea de scrisori către contribuabilii care prezentau riscul de a nu depune declaraţie de venit din străinătate.

„Pentru acest an, impactul negativ va fi compensat din veniturile încasate suplimentar din impozitul pe construcţii. Astfel, conform documentului, impozitul pe construcţii proiectat pentru anul 2014, în valoare de 488 milioane lei, a fost declarat la o valoare de 1,449 miliarde lei şi încasat la primul termen de plată în sumă de 710,4 milioane lei”, specifică agenția de presă Mediafax.

Impactul negativ total este calculat la 850 milioane lei pentru acest an, la 4,86 miliarde lei pentru anul viitor, la 5,2 miliarde lei pentru 2016, la 5,5 miliarde lei pentru 2017 şi tot la 5,5 miliarde lei pentru 2018.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*