Ultimele stiri

Hamace, foişoare, fitness în aer liber şi mulţi copaci plantaţi în Complexul Studenţesc din Timişoara. Cum îşi schimbă înfăţişarea

foisor complexul studentesc

Complexul Studenţesc din Timişoara îşi schimbă radical înfăţişarea, în aceste zile. La ordinul primarului Nicolae Robu, campusul universitar va fi modernizat, astfel că, în cel mult câteva săptămâni, va fi mai frumos ca niciodată.

„Complexul Studenţesc nu a arătat aşa cum arată deja niciodată şi vom continua să-l înfrumuseţăm şi să le oferim studenţilor condiţii deosebite, pe care nu le oferă niciun complex studenţesc din România”, a anunţat, ieri, Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timişoarei, ieri s-a terminat de asfaltat aleea principală din campusul universitar şi urmează să fie marcate pistele de biciclete pe alee, care a fost şi lărgită. De asemenea, se montează numeroase bănci, jardiniere cu flori pe toată lungimea alei, iar în spaţiile verzi dintre cămine sunt montate foişoare şi hamace. Totodată, vechile coşuri de gunoi au fost înlocuite cu altele mai frumoase.

Nicolae Robu mai anunţă că s-au plantat 340 de copaci în Complexul Studenţesc, dintre care 90 sunt conifere. Este vorba despre tei, salcâmi, lilieci, arborele de lalea, mesteceni, duzi ornamentali, pruni şi cireşi ornamentali.  „Încă se lucrează în campus. În parcul din spatele intersecţiei Michelangelo, care a fost mereu în beznă, nu are iluminat, iar aleile sunt vai de ele, acum facem alei aşa cum trebuie, vrem să extindem iluminatul, vom monta foişoare, hamace, vor fi locuri de studiu, de plimbare, de stat la relaxare şi un loc unde vom monta aparate de fitness specifice pentru a funcţiona în aer liber. Am plantat şi în acest parc copaci. Eu chiar ţin din tot sufletul la studenţi”, a mai explicat primarul Timişoarei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*