Ultimele stiri

HAOS din cauza CARDURILOR de SĂNĂTATE: ”Au mers doar 20 de minute”

Un adevărat haos s-a produs în județul Hunedoara, luni dimineață, după ce medicii de familie au început să valideze cardurile de sănătate ale pacienților.

Cardurile de sănătate au putut fi activate de medicii de familie din judeţul Hunedoara doar 20 de minute, luni dimineaţă, după care cititoarele din cabinetele medicale s-au blocat.
„Am început activitatea la cabinet la ora 8,00, iar cardurile de sănătate ale pacienţilor au putut fi validate până la ora 8,20, după care serverele Casei Naţionale de Sănătate s-au blocat. Nu mai funcţionează nimic, nici măcar pentru cardurile care au fost validate până acum. Am apucat să consult doar doi pacienţi, pe baza cardului de sănătate. De atunci a trecut mai bine de o oră şi situaţia nu s-a remediat”, a spus preşedintele filialei judeţene a Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie, dr. Ana Chiş-Şerban pentru Agerpres.
În opinia sa, Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să găsească o soluţie la problemele apărute în sistem, în condiţiile în care medicii nu pot trimite acasă pacienţii care sunt programaţi. Potrivit dr. Ana Chiş-Şerban, şi timpul de consultaţie a crescut din cauză că fiecare operaţiune efectuată de medic trebuie validată apoi pe cardul de sănătate, ceea ce implică mai mult de zece minute în plus pentru fiecare pacient.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*