Ultimele stiri

Harta interactivă a calității drumurilor din România, realizată de un tânăr din Timișoara. Ce șosele trebuie să ocolești

harta interactiva a calitatii drumurilor din romania

Un tânăr din Timișoara, doctorand al Departamentului de Geografie din cadrul Universității de Vest, a realizat o hartă inedită, care le va fi de un real folos tuturor șoferilor din România care nu știu cum e drumul spre o anumită locație spre care doresc să se îndrepte.

Ovidiu Csillik a realizat o hartă interactivă a calității drumurilor din România, inspirat fiind de proiectul unor pasionați de infrastructură care au făcut, în urmă cu câteva luni, o astfel de hartă, dar statică, pe baza impresiilor șoferilor care au circulat pe anumite sectoare de drum.

„Am zis ca i-ar sta mult mai bine hărții dacă ar fi una interactivă și pe care te poți “plimba” în voie. Zis și făcut, ne-am apucat de treabă: pe baza datelor de la OpenStreetMap am clasificat aprox. 20.000 de sectoare de drum, care mai apoi au fost unite în sectoare de drum mai lungi. Pentru continuitatea drumurilor, le-am clasificat și în interiorul orașelor, chiar dacă știm cu toții calitatea, de cele mai multe ori, inferioară a drumurilor urbane. Anumite erori pot apărea din interpretarea hărții statice, datorită gradului de generalizare a acesteia, dar per ansamblu, noi zicem că este o hartă utilă pentru toți cei care pornesc la drum și vor să știe ce-i așteaptă”, povestește timișoreanul pe Enjoy Maps.

Astfel, pe harta interactivă cu albastru sunt reprezentate drumurile cu o calitate excelentă, cu verde, drumurile cu o calitate bună, cu portocaliu, drumurile acceptabile, iar cu roșu, drumurile rele, cu multe gropi sau neasfaltate. Combinații de calitate a drumurilor (12, 13 etc.) au primit tronsoanele care se află în lucru sau în curs de reabilitare, având pe parcursul lor sectoare de drum diferite (de ex. 14 – sector de drum excelent cu porțiuni rele sau neasfaltate). Ele sunt reprezentate prin linii punctate, de culoarea calității superioare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*