Ultimele stiri

Herzog și Boncea explică de ce au demisionat din PNȚCD

Boncea si Herzog

PNȚCD Timiș începe să-și strângă rândurile. După ce săptămâna trecută, Adrian Orza și-a anunțat demisia din partid, se pare că Herzog și Boncea au luat aceeași decizie.

Flavius Boncea și Bogdan Herzog explică într-un mesaj pe Facebook care a fost cauza înaintării demisiei din PNȚCD.

Cei doi consilieri explică faptul că în urma ordonanţe date de Guvernul Ponta cu privire la posibilitatea temporară a „migraţiei politice” au fost puşi în faţa unor alternative.

„Să ne menţinem statutul actual de consilieri PNŢCD. Să ne declarăm consilieri independenţi. Să devenim membrii unui partid politic major”, spun cei doi.

Ba mai mult, Boncea și Herzog susțin că PNȚCD se află la ora actuală într-o criză de identitate.

„Cu părere de rău, considerăm că; la ora actuală PNŢCD se află într-o criză majoră de identitate, vizibilă prin nenumărate lupte interne, promovarea la nivel naţional a unor persoane cu totul străine de tradiţiile şi morala acestui partid istoric, precum şi prin îndepărtarea liderilor locali.

Ne exprimăm în continuare disponibilitatea de a ajuta la refacerea PNŢCD în măsura în care acest partid va reveni la tradiţia şi verticalitatea care l-au caracterizat la începutul anilor ’90, dar acest lucru nu poate fi realizat atât timp cât personalităţi de calibrul lui Corneliu Coposu şi Ion Raţiu au ajuns să fie înlocuite de un Aurelian Pavelescu sau Elena Udrea… Nedorind să fim asociaţi cu astfel de decizii sau persoane am ales să ne continuăm activitatea în Consiliul Local al Municipiului Timişoara în calitate de consilieri independenţi, până la încheierea mandatului din iunie 2016.

Deşi am fost contactaţi de principalele forţe politice active pe plan local am hotarât să nu dăm curs ofertelor acestora considerând că statutul de aleşi locali independenţi ne oferă posibilitatea de a promova mai bine interesele oraşului şi principiile pentru care am hotărât să înfiinţăm Liga Bănăţeană şi să ne implicăm în viața publică. Totodată prin statutul de independent ne asigurăm că în perioada următoare nu vom avea şefi „de la centru” care să ne dicteze o atitudine politică partizană.

Vom fi deschişi dialogului cu toate forţele politice existente considerând că doar prin unirea eforturilor noastre vom reuşi să promovăm interesele comunităţii pe care o reprezentăm. Prin atitudinea şi proiectele noastre sperăm să rămânem un factor de echilibru şi respect într-un moment în care întreaga ţară este polarizată între diverşi actori politici”, transmit Boncea și Herzog.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*