Ultimele stiri

IBM și UVT lucrează împreună pentru viitorul profil al absolventului de Informatică

Introducerea unor elemente de curriculum IBM CAMSS va sprijini studenții UVT să se pregătească mai bine pentru locurile de muncă ale viitorului
24 Noiembrie, Timișoara, România

IBM România și Universitatea de Vest din Timișoara au semnat astăzi al doilea acord strategic pentru o perioadă de cinci ani care vizează consolidarea cooperării pe termen lung și extinderea cooperării între echipele de experți din IBM și Universitatea de Vest în domeniul CAMSS (Cloud, Analytics, Mobile, Social, and Security).
În ultimii cinci ani, studenții de la ciclurile de licență, master și doctorat de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara au fost beneficiarii tehnologiilor și infrastructurii IBM în domeniile Calculului de Înaltă performantă, Calculului bazat pe Cloud și Big Data Analytics.

În plus, echipe de cadre didactice, cercetători și studenți au lucrat la proiecte de cercetare avansată pentru a răspunde provocărilor societății informaționale, pentru a rezolva probleme informatice legate de mediu, sănătate, meteorologie, ambient inteligent sau managementul riscurilor.
„Puterea unei instituții este dată și de partenerii săi. Facem echipă cu IBM de ani buni și astăzi am prelungit această colaborare. Mai mult decât atât, am adus segmente noi în parteneriat, cu scopul de a-i ajuta pe studenți să acumuleze cunoștințe pliate pe piața muncii din prezent, dar și pe cea din viitor, așa cum credem noi că va evolua”, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

IBM si UVTCa parte a noului acord, Universitatea va oferi certificări în domeniul utilizării și procesării datelor, cursuri și programe de cercetare specializate concepute pentru a oferi studenților români abilitățile necesare pentru viitoarele locuri de muncă.
În concordanță cu Inițiativa Academică IBM și cu actualul ecosistem de calcul performant, noul curriculum va pune accent pe cunoștințele în domeniul afacerilor și abilitățile IT în tehnologie de calcul, infrastructură IT, virtualizare, inteligență și analiză, transformare organizațională și servicii de inovare. Se are în vedere faptul că în următorii 10 ani vor exista numeroase locuri de muncă în domeniile inteligenței artificiale, Big Data, cloud și securitate cibernetică.
„Prin prelungirea acordului nostru cu Universitatea de Vest din Timișoara, dorim să punem la dispoziția viitorilor specialiști de Informatică expertiza și tehnologiile IBM de ultima oră și să îi sprijinim să obțină abilitățile de care au nevoie pentru o carieră în domenii multidisciplinare”, a declarat Ron Keren, Country Leader, IBM România.
Experții IBM vor instrui profesori și studenți în utilizarea instrumentelor de dezvoltare puse la dispoziție de IBM pentru procesele de afaceri și inginerie software, vor susține cursuri practice de formare, vor oferi suport studenților în obținerea certificărilor în utilizarea tehnologiilor IBM, vor coopera în elaborarea studiilor postuniversitare și doctorale și vor îndruma studenții în proiectele de cercetare și dezvoltare.
Universitatea de Vest din Timisoara va continua, de asemenea, să utilizeze sistemul IBM Blue Gene / P pentru proiecte complexe de cercetare academică. Supercomputerul IBM este o platformă ideală pentru desfășurarea unor cercetări avansate folosind tehnica de calcul de înaltă performanță.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*