Ultimele stiri

Ice Bucket Challenge à la Macovei: Apă turnată peste pozele lui Voiculescu, Năstase, Copos, Vîntu

Monica Macovei

Monica Macovei a postat un filmuleţ pe Facebook în care spune că acceptă provocarea din campania ”ALS Ice Bucket Challenge”, ea punând într-un bol fotografii ale mai multor persoane publice anchetate de DNA şi condamnate, între care Voiculescu, Năstase, Copos, Vîntu, peste care toarnă apă cu gheaţă.

Macovei anunţă şi că a donat bani pentru cercetări în domeniul sclerozei laterale amiotrofice.

Filmuleţul începe cu Monica Macovei aşezată la un birou. Ea spune „Accept provocarea” şi ia o carafă cu apă şi gheaţă.

„După cum ştiţi, eu am făcut DNA şi rezultatele se văd”, continuă fostul ministru al Justiţiei, după care ia un bol de sticlă, în care pune pe rând fotografiile unor persoane condamnate în urma anchetelor DNA. În acest timp, ea spune: „Voiculescu Dan – 10 ani închisoare, 60 de milioane de euro de restituit românilor. Adrian Năstase – 4 ani de închisoare, 1,5 milioane de euro de restituit românilor. George Copos – 4 ani de închisoare, 1,5 milioane de euro de restituit românilor. Relu Fenechiu – 5 ani de închisoare, 1,3 milioane de euro de restituit românilor”.

Macovei ia apoi carafa cu apă şi gheaţă şi toarnă peste fotografii.

„Şi mai sunt mulţi alţii care au prejudiciat românii cu sute de milioane de euro. Vîntu şi alţii”, continuă Macovei punând şi fotografiile lui Sorin Ovidiu Vîntu, Cristi Borcea şi ale altora în bol. Apoi toarnă din nou apă cu gheaţă spunând: „Lor le turnăm apă în cap”.

„Acum am şi eu o provocare pentru Guvernul Ponta şi pentru ANAF: să recupereze toţi aceşti bani, aceste sute de milioane de euro şi să-i înapoieze românilor. Ei trebuie investiţi în educaţie, în sănătate, în cercetare. Şi, desigur, fac o donaţie şi donaţia mea este pentru cercetare în domeniul sclerozei laterale amiotrofice”, încheie Monica Macovei, candidat independent la Preşedinţie.

„ALS Ice Bucket Challenge” este o campanie de donaţii, iar zeci de mii de persoane, celebrităţi şi oameni obişnuiţi, au început, din luna iulie, să-şi arunce câte o găleată cu gheaţă în cap, să filmeze momentul şi să îl publice pe reţelele de socializare, provocându-i şi pe alţii să facă acelaşi lucru contra unei donaţii de 100 de dolari.

Campania „ALS Ice Bucket Challenge” are scopul de a susţine asociaţia ALS, care luptă contra maladiei Charcot, cunoscută şi ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă, informează Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*