Ultimele stiri

Idee inedită: cuplurile proaspăt căsătorite din Timişoara vor primi un „cadou” ecologic din partea Primăriei

Cuplu

Un nou proiect marca Adelina Tîrziu şi Ştefan Sandu este pe punctul de a ajunge pe masa de discuţie a consilierilor locali din Timişoara. De data aceasta, cei doi au venit cu o idee care ar putea duce la îmbunătăţirea aerului din oraş, dar şi la dezvoltarea spaţiilor verzi. Proiectul îmbină utilul cu plăcutul şi se concentrează asupra cuplurilor proaspăt căsătorite din oraşul de pe Bega. Astfel, atunci când se căsătoresc, tinerii pot opta pentru a primi din partea Primăriei Timişoara un pom care va fi plantat într-o zonă de spaţiu verde. Copacul le va purta numele şi va apărea pe o hartă interactivă alături de alţi pomi plantaţi de către alte cupluri.

Pentru a avea un asemenea copac timişorenii nu trebuie să plătească nimic. Singurul lucru pe care trebuie să îl facă este să completeze, atunci când sunt la Starea Civilă, un formular în care să spună dacă sunt de acord să aibă un arbore plantat în numele lor. Mai târziu, aceştia vor fi contactaţi pentru a veni la plantarea pomului şi pentru a face poze.

Consilierul local PDL, Adelina Tîrziu, a declarat pentru Timişoara Online că acest proiect ar putea să ajute foarte mult la îmbunătăţirea calităţii aerului din oraş.

„În primul rând, avem nevoie de un mediu mai curat şi avem nevoie de sănătate pentru noi şi pentru copiii noştri. Un mediu mai curat şi spaţii verzi se pot obţine numai plantând acest spaţiu verde, în special prin plantarea de copaci. Având în vedere că în Timişoara s-a construit foarte mult în ultimul timp, spaţiul verde, ca suprafaţă, a scăzut. Asta se simte şi în aerul pe care îl respirăm şi pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri, aşa cum am mai spus, am venit cu ideea pentru acest proiect. Despre acest proiect au fost discuţii cu partenerii externi care au spus că la ei de mulţi ani se implementează astfel de proiecte. După aceea, am văzut că şi în România s-au implementat, de exemplu la Cluj, Târgu Mureş, Iaşi, Brăilă”, a afirmat aceasta.

Colegul ei de partid, împreună cu care a pornit această idee, Ştefan Sandu, este şi el de părere că acest proiect este unul plin de beneficii, dar că este şi un frumos simbol care va lega noile familii de Timişoara.

„Ideea a venit în urma discuţiilor cu colega noastră Adelina Tîrziu şi, practic, încearcă să combine mai mulţi factori care să aducă beneficii, pe de-o parte cuplurilor căsătorite, să le ofere un simbol al relaţiei lor, dincolo de actul căsătoriei. De asemenea, este un mod simbolic prin care vor fi legaţi de acest oraş. Pentru noi, ceilalţi, bineînţeles, aceşti pomi prin dezvoltarea şi creşterea lor pot să ne ajute cu un aer puţin mai curat. Astfel, în câţiva ani, numărul relativ mare de pomi care se vor planta să poată contribui semnificativ la calitatea aerului şi, de ce nu, la inaugurarea unui nou parc sau a unei noi zone verzi în Timişoara, prin dezvoltarea acelei parcele pe care vor fi plantaţi”, a spus acesta pentru Timişoara Online.

Pentru acest proiect, cei doi pedelişti se bucură şi de susţinerea primarului şi a şefului de la Direcţia de Mediu, Adrian Bere. Ştefan Sandu a purtat mai multe discuţii cu aceştia şi, spune el, cei doi sunt încântaţi de proiect: „Am discutat şi, bineînţeles, că li se pare şi dumnealor o idee bună. Numărul de spaţii verzi şi calitatea aerului din Timişoara nu este cea pe care ne-o dorim, astfel încât orice măsură care ajută la dezvoltarea spaţiilor verzi şi la îmbunătăţirea aerului cred că este de susţinut”.

Proiectul a fost depus de aproximativ o lună, iar cei doi consilieri locali speră ca acesta să ajungă în dezbatere cât mai curând.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*