Ultimele stiri

Ideea metroului dusă de primarul Nicolae Robu în Parlamentul European

Metrou

Nicolae Robu nu renunță la ideea metroului! Aflat într-un eveniment de promovare a Timișoarei în Parlamentul European, primarul a expus problema realizării unei magistrale de metrou la Timișoara.

Astfel, într-o discuție avută cu comisarul Comisiei Europene, Corina Crețu, Nicolae Robu a încercat să afle de la aceasta care ar fi posibilitățile de accesare de fonduri europene speciale pentru realizarea magistralei de metrou la Timișoara. Vorbil de accesarea unor bani europen pe fondul Junker.

„Am discutat despre problemele europene, de soarta ultimilor bani, dar și despre noile programe 2014-2020. O problemă concretă pe care am ridicat-o a fost problema liniilor ferate din Timișoara. Am întrebat-o pe doamna comisar în ce condiții am putea accede la fonduri europene speciale pentru marile proiecte. Noi suntem conștienți că un asemenea proiect care ar costa de la 250 de milioane de euro până la nu se știe cât, este o sumă mare și nu se poate lua din fondurile alocate regional. Există proiecte mari, coridorul IV, drept urmare nu  excludem posibilitatea ca din fondurile de miliarde de euro alocate pe coridorul IV, să fie unele alocate către acest sector. Juncker a venit cu ideea ca sume mai mari să fie alocate pentru mari proiecte. Încă nu s-a constituit fondul, dar urmează a se constitui dacă Juncker a fost ales președinte, și iată ar fi o variantă care ar permite finanțarea unui astfel de proiect, dar asta nu înseamnă că noi vedem problema rezolvată. Dar asta arată că o să fie posibilități. Vom discuta și în luna aprilie când doamna Corina Crețu va veni la Timișoara”, a explicat primarul Nicolae Robu.

În plus, primarul Nicolae Robu a ținut să precizeze și faptul că activitatea de absorție a fondurilor europene la Timișoara era conoscută de Corina Crețu, care a apreciat foarte tare implicarea municipalității în atragerea  banilor europeni.

„Doamna știa că ne descurcăm bine cu fondurile europene la Timișoara și era multumită de cum se desfășoară lucrurile la noi”, a mai spus Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*