Ultimele stiri

Ideea mitingului pentru Centura Sud a Timișoarei nu moare. Robu nu e mulțumit cu includerea obiectivului în Master-Plan

Nicolae Robu

Includerea Centrii Sud a Timișoarei în Master-Planul General pentru Transporturi nu-l mulțumește pe primarul Nicolae Robu. Acesta are o dorință clară și o spune cât se poate de concis. Vrea finanțarea obiectivului chiar în 2015. În caz contrar, edilul amenință că ideea mitingului rămâne valabilă.

Apreciază includerea Centurii Sud a Timișoarei în Master-Plan, dar spune că acest lucru nu este suficient. Primarul Nicolae Robu se plânge de ambuteiajele din trafic, de drumurile distruse, de clădirile afectate de vibrații, dar și de noxele generate din cauza tranzitării Timișoarei de TIR-uri, în lisa unei centuri ocolitoare a orașului. Tocmai din acest motiv, edilul nu vrea să renunțe și amenință, în continuare, Guvernul cu chemarea oamenilor în stradă.

„Faptul că intră în master-plan centura nu ne mulțumește. E doar o etapă. Etapa principală e să fie finanțată. Noi tot vom fi terorizați de tiruri, cu drumurile distruse, cu clădrile afectate de vibrații, cu noxele generate, cu paraful produs cu ambuteiajele în trafic, câtă vreme nu vom avea centura. Ca să o avem trebuie să fie finanțată. Simpla prezență în master-plan nu schimbă cu nimic lucrurile. Orașul a ajuns în starea pe care l-am găsit tocmai din lipsa de inacțiune pe teren. (…) Evident că e bine că s-a făcut proiectul, este foarte bine că în sfârșit s-a ținut seama de insistența cu care am pledat pentru icluderea centurii în mastr-plan și iată a apărut acest obiectiv în master-plan. (…) E o condiție necesară, dar nu suficienta să fie în master-plan. Noi fărțăm nota mai departe și suntem pregătiți de miting și bau-bau-ul asta trebuie să fie forte clar pentru Guvern, indiferent de cine îl conduce. Noi nu o să stam să ne lamentă. Suntem pregățiți de miting și vom lupta.(…) Nu-și poate bate joc nimeni de Timișoara, ignorând-o la nesfârșit.”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef al Timișoarei se așteaptă ca la protestul pentru Centura Sud a Timișoarei să participe în jur de 15.000 de persoane din Timișoara și din zonele adiacente.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*