Ultimele stiri

Imagini uimitoare surprinse pe Marte

Planeta Marte, fotografiata de aproape, ofera imagini spectaculoase ce ne fac sa ne punem si mai multe semne de intrebare cu privire la ceea ce se intampla in Univers.

Din 2006, Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), nava proiectata de NASA pentru a studia Marte de pe orbita, a furnizat imagini realizate cu ajutorul camerei HiRISE.

Business Insider a selectat o parte dintre aceste fotografii si le-a publicat miercuri. In prima imagine puteti observa dunele de nisip de pe Marte. Imaginile au fost colorate artificial, pentru ca formele de relief sa poata fi mai bine observate si analizate.
Forma enigmatica de relief, descoperita de NASA pe Marte
Asa arata gheata de pe Marte in timpul verii la Polul Nord de pe aceasta planeta. Gheata de suprafata se topeste si dedesubt se pot vedea crapaturi adanci in gheata profunda, cauzate de contractarea sezoniera.
Fotografia urmatoare a fost realizata in zona Acheron Fossae de pe Marte. Tusele inchise sunt mai recente si tind sa se deschida la culoare in timp. Nu se cunoaste insa ce fenomen produce aceste forme de relief.
Foto marte2
Chiar daca iti vine sa crezi sau nu, pe Marte exista „diavoli de praf”, adica vartejuri de vant, iar acestea sunt urmele lasate pe sol.
marte2

Foto Marte3
Acesta este un labirint de pe Marte numit Noctis Labyrinthus si care inseamna „labirint de noapte”.
marte3

Foto marte4
Aceste imagini ce prezinta niste forme de fagure sunt destul de comune pe Marte. Ceea ce se vede trasat cu alb este gheata, care inconjoara bazinele din zonele nordice de pe Planeta Rosie.
marte4

Foto marte5
marte5

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*