Ultimele stiri

„Îmbrățișează un maghiar”, campania inedită lansată la Timișoara

Edwin Sebastian Marc, tânărul student la Timișoara care a organizat protestele pro-diaspora din toamna anului trecut, vine o o idee inedită. Pentru că tot se apropie luna martie, iar extremiștii maghiari se pregătesc să organizeze, pe 10 martie, un nou miting pentru obținerea autonomiei, Edwin s-a gândit să organizeze o campanie cu totul specială. Astfel, tânărul îi încurajează pe români să îmbrățișeze un maghiar.

„Se apropie luna martie. Cunoaștem cu toții ce se întâmplă: maghiarii ies la miting, bineînțeles că se întâmplă cumva, undeva să se găsească un naționalist maghiar să spună ceva ne-la locul lui, se nasc conflicte, discuții și breiching-niuz-uri pe la televiziuni, apoi urmează contra-marșurile naționaliștilor români, care la rândul lor generează resentimente în rândul comunității maghiare, continuând acest caroussel al urii. De douăzeci de ani România se dă în spectacol pe această temă, în loc să se promoveze munca în echipă și armonia interetnică.  De 10 Martie, vrem să dăm un exemplu de normalitate. Rugăm cât mai mulți Români să îșî facă poze îmbrățișând Maghiari, și vice-versa. Se poate și altfel. Împreună”, a transmis Edwin Sebastian Marc pe Facebook.

2 Commentarii pe „Îmbrățișează un maghiar”, campania inedită lansată la Timișoara

  1. Intzeleptzita // 20 februarie 2015 a 12:24 // Răspunde

    Imbratiseaza un maghiar…. hmmm, asta suna ca un fel de Ziua Minoritatilor Sexuale, Romano -Maghiara. Pare interesant …. 🙂

  2. Asta-i opusul campaniei prostituatelor din Donetk, Ucraina: „Nu i-o pune unui rus!”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*