Ultimele stiri

Imnul Timișoarei nu este pe lista de priorităţi a lui Nicolae Robu

Piata Unirii

Chiar dacă li s-a promis că vor avea un imn propriu, timişorenii nu se vor putea bucura prea curând de acesta. Primarul Nicolae Robu a declarat că susţine acest proiect şi că i se pare o idee foarte bună, dar, de aproape un an, nu s-au făcut prea multe demersuri pentru punerea lui în practică. Prin urmare, Primăria Timişoara spune că oraşul de pe Bega va avea un imn propriu, dar nu se ştie când.

În spatele proiectului se află consilierul PDL, Adelina Tîrziu, care a înaintat această propunere încă din mai 2013. Un an mai târziu, aceasta spune că nu se mai miră că lucrurile nu decurg aşa cum ar trebui.

Întrebat când va avea Timişoara un imn propriu, Nicolae Robu a răspuns: „Va apărea când o să fie emis. Noi lansăm un concurs. A fost iniţiativa doamnei Adelina Tîrziu, iniţiativă pe care eu am susţinut-o, am salutat-o şi pe care m-am angajat să o sprijin. Urmează (…) să lansăm un concurs, să luăm propuneri. Nu am fixat o dată, am agreat propunerea, dar nu este chiar prima pe agenda mea, dar este o idee bună, pe care o voi susţine”.

Contactată de Timişoara Online, Adelina Tîrziu a declarat că a purtat recent câteva discuţii cu primarul în legătură cu proiectele ei.

„Am avut o discuţie cu domnul Robu la întoarcerea lui din vizita în Spania şi Portugalia, vis a vis de proiectele de HCL iniţiate de mine şi de Ştefan Sandu, dar cel cu imnul a fost iniţiat numai de mine, în care mi-a promis că toate proiectele vor fi pe ordinea de zi din plenul Consiliului Local, de pe 15 aprilie. Ce pot să spun? E dezamăgitor! A trecut aproximativ un an. Nu mă mai miră nimic, aştept să văd dacă şi cu celelalte proiecte propuse, respectiv cel cu copacii plantaţi pentru tinerii căsătoriţi şi cel cu etichetarea produselor agroalimentare din pieţe, vor fi pe ordinea de zi, aşa cum a promis. Dacă nu, ce pot să zic? Nimic cu mă mai miră”, a declarat consilierul local.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*