Ultimele stiri

Imobilul de birouri United Business Center 2 din ansamblul Openville Timişoara va respecta normele Leed pentru clădiri verzi

Grupul Iulius şi Colliers International au încheiat, de curând, un parteneriat, prin care compania de consultanţă va oferi suport în procesul de certificare pentru clădiri verzi a primului imobil de birouri clasa A din ansamblul multifuncţional Openville Timişoara la care au început lucrările. Astfel, United Business Center 2 (UBC 2) va respecta normele pentru certificarea LEED, fiind dotată cu sisteme, aparatură şi echipamente de ultimă generație, cu un consum redus de energie, selectate special pentru a se alinia standardelor clădirilor verzi.

Procesul de certificare va urmări şi implementarea unor politici sustenabile de operare a clădirii, menite să crească eficienţa costurilor cu utilităţile, dar şi a confortului chiriaşilor. UBC 2, care are o suprafaţă de 18.000 mp şi 11 etaje, va fi finalizat în toamna acestui an, printre chiriaşi numărându-se Ness Software Engineering Services şi policlinica REGINA MARIA.

Toate cele şapte imobile de birouri clasa A din ansamblul Openville, situat în imediata proximitate a Iulius Mall Timişoara, sunt proiectate să respecte cele mai performante tehnologii şi normele pentru clădiri verzi, iar prin arhitectura de înaltă clasă şi finisajele impresionante, vor impune noi standarde pe piaţa din România.

Grupul Iulius este preocupat în permanenţă de alinierea proiectelor sale la standardele internaţionale de sustenabilitate. Pe segmentul office, clădirea de birouri clasa A United Business Center 1 din ansamblul Palas Iaşi a primit certificarea LEED® Gold conform standardului internaţional LEED for Existing Buildings: Operations and Maintenance, din partea U.S. Green Building Council (USGBC). Totodată, la Iaşi se derulează în prezent procesul de certificare pentru clădiri verzi a întregului ansamblu Palas, conform standardului LEED Neighborhood Development, şi a noului imobil office UBC 5, din acelaşi complex urbanistic.

Totodată, reţeaua naţională de mall-uri Iulius este singura din România certificată LEED. Certificările, obţinute de fiecare dintre cele patru mall-uri Iulius din ţară, au fost acordate pentru implementarea unor strategii şi soluţii practice şi măsurabile, orientate către obţinerea unei performanţe sporite în: dezvoltarea sustenabilă a amplasamentului, economii la consumul de apă, eficienţa energetică, alegerea materialelor şi calitatea mediului interior.

Sistemul de rating LEED, elaborat de USGBC, reprezintă cel mai important program destinat clădirilor, locuinţelor şi comunităţilor care sunt proiectate, construite, întreţinute şi operate cu scopul de a obţine o performanţă îmbunătăţită din punct de vedere al sănătăţii mediului şi oamenilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*