Ultimele stiri

Impozit mai mare pe clădirile şi terenurile neîngrijite. Ce crede Nicolae Robu despre această iniţiativă

Cladire istorica

Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a decis, săptămâna trecută, să reintroducă în Codul fiscal prevederea potrivit căreia consiliile locale au posibilitatea de a majora cu până la 500 la sută a impozitului pe clădirile şi terenurile neîngrijite, aceasta aplicându-se de la 1 ianuarie 2016.

Ţinând cont că în Timişoara sunt o mulţime de terenuri şi clădiri lăsate în paragină, primarul Nicolae Robu este de acord cu această iniţiativă. „Promovarea noului Cod Fiscal cu o prevedere care asigură supraimpozitarea proprietăţilor lăsate de izbelişte este una bună şi nu pot decât s-o salut. Cu această supraimpozitare sper ca toţi proprietarii să îşi schimbe atitudinea, să se ocupe de buna întreţinere a terenurilor şi clădirilor lor, încât să nu ajungă să plătească atât de mult sau chiar să rişte să ajungă la executare silită, dacă li se acumulează creanţe mari în urma acestei supraimpozitări”, este de părere Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timişoarei, clădirile şi terenurile neîngrijite din oraş nu aparţin municipalităţii, ci „sunt fie proprietăţi ale statului român în administrarea unor instituţii deconcentrate sau în administrarea unor ministere, fie proprietăţi private”.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*