Ultimele stiri

IMPRESIONANT Cum aud “cu sufletul” notele muzicale zece elevi timișoreni surzi

copii surzi danseaza

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan” din Timișoara a organizat, ieri, prima ediție a Festivalului “Dansurile Copilăriei”, destinat elevilor cu nevoi speciale din județ. Printre cei care au urcat pe scena Casei Tineretului s-a numărat și o trupă formată din zece copii surzi de la centrul “Constantin Pufan”, care au dansat impecabil mai bine de zece  minute, sub atenta îndrumare din sală a profesoarei lor de dans, Ramona Fizeșan.

“Pot să danseze cu ajutorul vibrațiilor și copy-paste-ului, adică tot ce le arătăm noi, ei copiază, plus efortul depus. Copiii care au dansat astăzi lucrează de cinci ani cu mine. Ne antrenăm pe muzică, dar ne folosim de vibrații, pe care le percep la nivelul stomacului. Noi așezăm boxele cumva spre colțul sălii de clasă unde se lucrează. În momentul în care dansează, copiii uită de tot, de copilărie”, explică profesoara de dans.

Elevii, care sunt în clasele IV – VIII, au impresionat publicul după ce s-au pregătit în ultimele două luni intens, iar în ultima săptămână au exersat în fiecare zi. “Șocul cel mai mare este atunci când merg cu ei la tot felul de evenimente, dansează, iar lumea nu știe că sunt surzi, nu prea spunem acest lucru de la început, iar atunci când spectacolul se termină îi anunțăm. Mi-am dorit de mult să ajung cu ei la concursuri, însă de abia acum am făcut rost de sponsorizări astfel încât să cumpărăm niște costumașe”, a mai spus Ramona Fizeșan.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*