Ultimele stiri

În plan: 2015 vine, TEORETIC, cu un drum între Timișoara și comuna Moșnița

asfaltare

Primăria Timișoara are planuri mari în ceea ce privește drumurile! Pe lângă lărgirea la patru benzi a străzilor Popa Șapcă, Podeanu, Mareșal Constantin Prezan, Calea Martirilor, dar terminarea proiectului Muzicescu, pentru care municipalitatea dă asigurări că se vor realiza anul acesta, Primăria Timișoara a inclus în planul marilor proiecte pentru următorii ani, prezentat de primarul Nicolae Robu, și amenajarea unui drum ce va face legătura dintre Timișoara și Moșnița Nouă.

„Extindere linie cale Mosniţa -Tronson giraţia AEM-intersecţie varianta ocolitoare a Mun. Timişoara Tronson intersecţie varianta ocolitoare a Mun. Timişoara – comuna Moşniţa (Accesibilizarea zonei prin extinderea reţelei de tramvai Timişoara-Albina)”, se arată în planul făcut public de edilul Timișoarei.

Astfel, investiția prevede amenajarea unui carosabil cu două benzi de circulație, trotuare și piste de biciclete pe ambele părți. Noul drum ar ajuta la fluidizarea traficului de pe Calea Buziașului, anunță primarul Nicolae Robu.

Totuși nu este o certitudine că drumul va fi realizat anul acesta. Deși la sfârșitul anului 2014 Robu anunța că „am atribuit contractul de prestări servicii de proiectare pentru acest proiect. Dorim să asigurăm o legătură bună între zona respectivă a municipiului Timișoara și comuna Moșnița Nouă, mai bine zis partea de Moșnița Veche din comuna Moșnița Nouă,  acea zonă rezidențială. Este o lucrare care va fi foarte utilă și va descărca în bună măsura Calea Buziașului, fiind o alternativă de trafic pentru destul de multă lume”, în momentul în care s-a prezentat „marele plan de proiecte”, amenajarea acestui drum n-a fost prezentată ca o lucrarea ce trebuie făcută imperativ anul acesta.

Tot la sfârșitul anului trecut edilul anunța că extinderea drumului ce va merge până la Moșnița  va avea o lungime de aproximativ 1,5 kilometri, iar costul investiției va fi suportat din bugetul local.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*