Ultimele stiri

În așteptarea fuziunii, protocolul PDL-PNL Timiș este tot mai aproape de semnare! Momentan, ambele formațiuni se împiedică de datorii

robu-ostaficiuc

Încă de când s-a semnat protocolul de colaborare între PDL-PNL-PNTCD la nivel de Timișoara, se vehicula că în cel mai scurt timp se va semna un asemenea protocol și la nivel județean. Totuși, președintele PNTCD Timiș ar fi trebuit să semneze acest al doilea act, doar că deși inițial se spunea că se vor purta discuții și cu acesta pentru colaborare, se pare că s-a renunțat la idee. Astfel, protocolul la nivel de Timiș se va semna doar între PNL și PDL.

După spusele liderului PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, deja există un protocol care va fi aprobat atât în Biroul Permanent Județean al PDL cât și al PNL. Așadar, ambele formațiuni și-au dat avizul și mai trebuie fixată doar o dată la care acest protocol să fie semnat.

Orgoliile din PNTCD nu au fost încă depășite, așa că, președintele Valentin Moldovan nu va semna acest protocol. Dar nici liberalii și democrat-liberalii nu țin neapărat la acest lucru. „Valentin Moldovan nici nu este invitat să ia parte la acest protocol”, a declarat Constantin Ostaficiuc.

Și fuziunea PNL-PDL este aproape! Există deja un calendar al fuziunii, iar în 26 iulie va avea loc Convenția Națională. Deși presa vehiculează multe în ceea ce privește  numele noului partid, Constantin Ostaficiuc spune că acesta va fi stabilit printr-o discuției de ultimă oră.

Datorii și de-o parte și de alta

Totuși, în ceea ce privește formațiunile la nivel de Timiș care vor intra în fuziune se pare că există probleme. Liderul PNL Timiș, Nicolae a Robu declarat săptămâna trecută cu PNL are încă datorii: „ Sunt datorii. Nu știu să va spun exact cât și la câte firme, dar sunt datorii”, declara atunci Nicolae Robu

Surse TimișoaraOnline spun că nici PDL Timiș nu o duce mai bine. Se pare că formațiunea are datorii  încă din campania electorală  pentru alegerile parlamentare din 2012, la care penalizările curg în continuare.  Întrebat în legătură cu acest lucru, liderul PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc a răspuns:

“Sunt datorii. Aș minți să va spun că nu sunt, dar încercăm să le achităm încetul cu încetul. Până la fuziune sigur nu vom mai avea nicio datorie”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*