Ultimele stiri

În căminele din Timişoara nu sunt locuri pentru refugiaţii sirieni. Ce semnal de alarmă trag studenţii de la Universitatea de Vest

refugiat

În căminele universităţilor din Timişoara nu sunt locuri suficiente pentru toţi studenţii care doresc să se cazeze. Acesta este semnalul de alarmă tras de studenţii timişoreni, după ce au aflat că reprezentanţii Guvernului ar vrea să cazezez o parte din refugiaţii sirieni care vor ajunge în ţara noastră în căminele şcolare sau ale universităţilor.

„Problema refugiaților sirieni este o problemă pe care statul român ar trebui să o sprijine, însă oferirea locurilor din căminele studențești nu este cea mai oportună soluție, întrucât marile centre universitare încă se confruntă cu un deficit al spațiilor de cazare, o mare parte din studenți fiind nevoiți să recurgă la alte variante. Sunt multe clădiri în România aflate în nefolosință pe care Ministrul Educației le-ar putea solicita, prioritizând în momentul actual nevoile studenților și soluționarea acestora”, este de părere Bogdan Crișan, președintele Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara.

De asemenea, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), federație națională studențească din care face parte și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), atrage atenția asupra deficitului de locuri de cazare cu care se confruntă universitățile din România, aproximativ un sfert dintre studenții care au nevoie de un loc de cazare neputând beneficia de acest drept, și consideră că decizia guvernului de a solicita universităților să pună la dispoziție locuri de cazare din căminele lor pentru refugiați este una pripită și nefericită.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*