Ultimele stiri

În cel mult două săptămâni, DISPAR în nisip vestigiile arheologice descoperite în Piaţa Libertăţii. Ce spune primarul Robu despre protestul anunţat în această zonă

bai turcesti

Mai mulţi timişoreni vor să iasă mâine în stradă, nemulţumiţi fiind de faptul că reprezentanţii municipalităţii vor îngropa din nou în nisip vestigiile arheologice descoperite în Piaţa Libertăţii, cele mai importante fiind Băile turceşti unice în România. Reprezentanţii Primăriei Timişoara se apără şi spun că nu ei au decis ca vestigiile arheologice să fie puse în valoare în acest mod, ci specialiştii din cadrul Ministerului Culturii.

„În privinţa protestului, nu vă deranjează, suntem într-o ţară democratică, într-o ţară în care orice cetăţean are dreptul să-şi exprime opinia. Soluţia de punere în valoare a descoperirilor arheologice, oricare ar fi ele şi oriunde ar exista în România, nu este dată de beneficiar, ci este dată de specialiştii din Ministerul Culturii. Drept urmare, astfel de lucruri nu se stabilesc prin referendum, nici prin proteste şi nici prin intervenţii ale unui proprietar privat sau al unui reprezentant al unei instituţii publice beneficiare, cum ar fi cazul meu”, a declarat, ieri, Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a mai anunţat că proiectul de punere în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în Piaţa Libertăţii, cu detaliile de execuţie, a fost predat săptămâna trecută şi „probabil că într-un timp foarte scurt, asta înseamnă o săptămână, două, se va începe lucrul efectiv. Operaţiile pregătitoare deja au fost făcute, şi la Piaţa Sfântul Gheorghe şi în Piaţa Libertăţii”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*