Ultimele stiri

În jur de 500 de revoluționari, onorați de Consiliul Județean Timiș

Aproximativ 500 de revoluționari din Timişoara au comemorat, ieri, la Consiliul Județean Timiș, împreună cu autorităţile judeţene, 25 de ani de la Revoluţia din 1989.

Au fost invitați, de asemenea, toţi prefecţii şi subprefecţii, toţi preşedinţii şi vicepreşedinţii CJ şi toţi primarii şi viceprimarii Timișoarei, din 1990 încoace. Actualul edil, Nicolae Robu, a lipsit de la eveniment, fiind plecat la București, unde urmează să fie ales, joi, președintele PNL.

Au primit plachete din partea CJ nu mai puţin de 12 organizații: Asociaţia Victoria a Luptătorilor în Revoluţie, Asociaţia Frăţie, Egalitate, Colaborare, Frontul Salvării Naţionale, Asociaţia Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989, Asociaţia 16 Decembrie, Asociaţia Luptătorilor din Timişoara Arestaţi în Revoluţie, Asociaţia Forumului Revoluţiei din Decembrie 1989 Libertatea Timişoara, Asociaţia Revoluţia 1989, Asociaţia Liga Naţională a Luptătorilor Participanţi în Revoluţia Română și Asociaţia Luptătorilor în Flacăra Revoluţiei Lugoj 1989.

Şeful CJT a spus că „avem datoria de a nu uita evenimente din 1989, de a ne cinsti eroii prin acţiuni diplomatice. Comemorăm pe parcursul acestei săptămâni victimele revoluţiei cu o suită de evenimente, dar şi cu puternice emoţii”.

În zilele următoare vor primi diplome aproape 500 de revoluționari, însă aceștia le vor ridica de la sediile asociațiilor din care fac parte.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*