Ultimele stiri

În lipsa unui contract pentru dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, Nicolae Robu cere ajutorul timișorenilor. Ce APEL disperat face edilul

Nu i-a fost tocmai comod, dar i s-a părut singura soluție. Primarul Nicolae Robu face apel către timișoreni ca, prin asociațiile de proprietari, să deratizeze, singuri, zonele în care locuiesc. Totul se trage de la faptul că, așa cum a anunțat Timișoara Online încă de ieri, Primăria nu a încheiat încă un contract pentru dezinfecţia, dezinsecţia şi deratizarea orașului.

“Motivele sunt total independente de noi. A fost o contestație și a ajuns în instanță. Cât timp nu se poate finaliza licitația, noi suntem legați la mâini și la picioare. Nu putem face nimic legal, iar ilegal nu voi putea face nimic. Lansez un apel către asociațiile de proprietari să facă deratizare pentru că almiteri ajungem să fim năpădiți de șoareci și șobolan”, spune Robu.

Iată întregul apel al primarului:

„În această perioadă, după efectuarea curăţeniei generale de primăvară, facem apel la cetăţeni să efectueze lucrările de deratizare necesare pentru menţinerea unui climat curat şi sănătos.

Apariţia rozătoarelor se datorează pe de o parte subsolurilor neigienizate unde există numeroase depozitări,  dar şi a depozitării necorespunzătoare a deşeurilor menajere în pubele. Ţinând cont de aceste aspecte, facem apel la toţi cetăţenii, persoane fizice, juridice, instituţii, societăţi comerciale, asociaţii de proprietari/locatari, să ia măsuri urgente de combatere a rozătoarelor. În conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007, cap. VI, Reglementări privind combaterea vectorilor – rozătoare, insecte, dăunători – pe raza Municipiului Timişoara, art. 24, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice; următoarele fapte:

– neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;

-neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc;

-neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi din jurul caselor şi blocurilor;

-executarea unor lucrări  de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*