Ultimele stiri

În octombrie începe curățenia generală de toamnă, la Timișoara

Aveți obiecte de care vreți să scăpați? Fiți pe fază, căci la Timișoara începe curățenia generală de toamnă! Astfel, Primăria Timişoara şi RETIM organizează în luna octombrie o salubrizare generală, care se va desfăşura în două etape:

Etapa I: 13-19 octombrie, în cartierele şi zonele din partea de nord a municipiului faţă de Canalul Bega;

Etapa II: 20 – 28 octombrie, în cartierele şi zonele din partea de sud a municipiului faţă de Canalul Bega.

La Curățenia Generală de Toamnă se colectează obiectele de uz-casnic şi gospodăresc, aparatură electrocasnică veche ori defectă, precum şi deşeurile vegetale rezultate din curăţarea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi spaţiile verzi din jurul imobilelor, inclusiv deşeurile provenite din curăţatul curţilor şi grădinilor.

Nu se vor colecta deşeurile rezultate din amenajări interioare şi deşeurile provenite din curăţarea pivniţelor şi a podurilor: moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă, gresie etc. Deşeurile din construcţii NU SE VOR RIDICA, urmând ca Poliţia Locală să-i identifice şi să-i sancţioneze pe cei care au depozitat pe domeniul public astfel de deşeuri. Cei ce nu respectă prevederile impuse de campanie vor fi sancţionaţi contravenţional cu amendă de la 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice şi de la 1.000 – 2.000 pentru persoane juridice.

Deşeurile rezultate din reparaţii şi amenajări interioare, în cantităţi de sub 1 mc, precum şi deşeurile de echipamente electrice şi electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populaţie prin punctele de colectare-preluare situate la următoarele adrese:

Aleea Avram Imbroane nr.70;

Calea Torontalului nr.94;

Str. Energiei nr.3;

Calea Moşniţei nr.2.

Programul de funcţionare al punctelor de preluare-colectare de mai sus este zilnic între orele 8.00-20.00, cu excepţia zilei de duminică, pe baza actului de identitate.

Dacă aveţi deşeuri din amenajări interioare şi din curăţenia pivniţelor şi podurilor în cantităţi mai mari de 1 mc, puteţi solicita pe bază de comandă, containere de la S.C. RETIM S.A., str. Oituz nr. 3A sau la telefoanele:0256/499537 sau 0256/220064.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*