Ultimele stiri

În premieră în România, senatorul Ben-Oni Ardelean a organizat Reuniunea Balcanică a Micului Dejun cu Rugăciune. Despre ce s-a discutat

Senatul României a găzduit, săptămâna trecută, un eveniment în premieră națională. Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean a organizat Reuniunea Balcanică a Micului Dejun cu Rugăciune. Acest eveniment a adus laolaltă reprezentanţi ai guvernelor, parlamentelor, organizaţiilor religioase şi mediului academic, atât din regiune, cât şi din întreaga lume. Acțiunea a avut ca temă „Spre o societate a păcii”. 

„La sesiunea de dezbateri, s-au abordat următoarele aspecte: reconcilierea şi edificarea păcii constituie un proces continuu, iar întărirea capacităţii tinerilor în materie de leadership este o investiţie pe termen lung în prosperitatea regiunii Balcanilor. Participanţii au subliniat că eforturile comunităţii internaţionale trebuie să transceadă geopolitica puterii şi să se concentreze cu predilecţie pe prezervarea păcii în cele mai vulnerabile regiuni ale lumii. Opinia generală este că cea mai gravă formă de corupţie este cea care aduce atingere valorilor spirituale, iar haosul şi starea de conflict pot fi neutralizate prin promovarea valorilor credinţei. Discuţiile s-au axat şi pe necesitatea unei acţiuni stringente în vederea eliminării riscurilor iminente pentru viaţa creştinilor din Siria şi Irak”, a precizat senatorul PNL de Timişoara, Ben-Oni Ardelean.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*