Ultimele stiri

ÎN SFÂRȘIT! Bicicletele din stațiile RATT vor putea fi închiriate GRATUIT de timișoreni

Vești bune pentru timișoreni, care vor putea închiria gratuit cele 300 de bicicletele din stațiile RATT achiziționate de municipalitate cu bani europeni. Acest lucru se va putea realiza începând cu data de 1 iunie, bicicletele putând fi închiriate pentru cel mult o oră cu scopul de a fi utilizate strict ca mijloc de transport între stațiile RATT.

Bicicletele vor putea fi împrumutate pe baza unui card emis de RATT, altul decât cel utilizat pentru mijloacele de transport în comun. „De la 1 iunie vom da drumul sistemului în practică, astfel că timişorenii vor putea folosi bicicletele. Noi, treptat, vom încerca să integrăm în cardul RATT şi dreptul de folosire a bicicletei, însă acum cei interesaţi trebuie să îşi ia un card special de la 9 din cele 13 chioşcuri ale RATT. Totul este gratuit, nu se plăteşte absolut nimic. Cetăţeanul trebuie să prezinte buletinul, să completeze nişte formulare, se noteze CNP-ul de pe buletin, astfel încât să se ştie în orice moment la cine este fiecare bicicletă”, a explicat, astăzi, Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei atrage atenția asupra faptului că bicicletele pot fi folosite „strict ca mijloc de transport, nu în scopul recreării. Acest lucru va fi reglementat prin acel regulament care va fi semnat în momentul în care se va face cardul. Dacă vom vedea că unii în mod sistematic încalcă regulamentul, vom decide să îi trecem pe lista neagră, să nu mai poată împrumuta… Există şi o limită a bunului-simţ care dacă este întrecută va trebui să găsim măsuri de sancţionare.

 

1 Commentariu pe ÎN SFÂRȘIT! Bicicletele din stațiile RATT vor putea fi închiriate GRATUIT de timișoreni

  1. Ovidiu P. // 27 mai 2015 a 10:23 // Răspunde

    Ar fi utila o lista cu statiile RATT care au aceasta facilitate…

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*