Ultimele stiri

În Timiș fuziunea PNL-PDL merge ca la carte. În alte județe, cam scârțâie

PNL

În Timiș fuziunea PNL-PDL merge ca la carte. O spun cei doi co-președinți, Nicolae Robu și Dan Popa, și o demonstrează și faptul că  la 65 dintre unitățile administrative din județ s-a decis deja trecerea la conducere monocefală, iar la altele 33, unde există orgolii, se încearcă armonizarea. Totuși, lucrurile nu sunt la fel de roz și în celelalte județe. Conform www.stiripesurse.ro, fuziunea dintre vechiul PNL și fostul PDL L merge mai greu decât ar fi anticipat chiar și cei mai optimiști dintre lideri. Pe lângă problema sediilor, cei de la PNL și PDL au o problemă și cu formarea conducerilor executive din județe.

Surse din PNL au explicat pentru cei de la www.stiripesurse.ro că în mai multe județe sunt probleme cu formarea CEX-urilor care vor păstori județul. O altă problemă este cea legată de orgolii. În cel puțin 7 județe, formarea CEX-urilor s-a poticnit din cauza faptului că fie vechii liberali, fie vechii democrat-liberali au încercat să-și impună oameni considerați indezirabili de către partea adversă.

Din această încleștare pornește o altă problemă. Vechii liberali au încercat să treacă peste prinicipiul impus de la centru ”nu luăm parlamentari traseiști” și au început racolările din organizațiile județene. Pentru că cei de la PDL s-au opus, vechii liberali s-au trezit cu transferul boicotat.

Cel mai bun exemplu în acest sens este județul Gorj, acolo unde co-președintele de la PNL, Dian Popescu, negociase cu 3 parlamentari, dar care s-au trezit cu refuzul lui Vâlceanu, de la PDL. În cele din urmă transferul s-a făcut, dar cu emoții mari și cu riscul de a rupe prima organizație județeană a noului PNL, mai arată www.stiripesurse.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*