Ultimele stiri

În timp ce aleșii locali fac parcări pe hârtie, eu n-am unde să-mi las mașina…

Parcare zona Centrala

Te învârți cu mașina de cinci ori prin aceeași zonă, și nimic. N-ai unde parca. În centrul orașului te simți de parcă ai căuta acul aruncat în carul cu fân atunci când cauți doar un loc în care să-ți lași pentru câteva minute mașina. Nu sunt și n-ai ce face. Sau?

Ar putea fi, spun reprezentanții municipalității. Mai exact, PSD-istul Alfred Simonis a propus să se prevadă o sumă din bugetul local pentru întocmirea unei documentaţii necesare realizării unei parcări în zona centrală. Problema pare a fi, totuși, terenul pe care aceasta ai urma să fie ridicată, și nu prețul acesteia. Visul primarului Nicolae Robu de a face o parcare în spatele magazinului Bega, s-a spulberat atunci când terenul a trecut subit în proprietatea Bega Turism, societate patronată de frații Cristescu. Singura soluție viabilă pare să mai rămână construirea unei parcări cu 1000 de locuri pe strada Oituz, dar și aici situația e cu dute-vino. Terenul aparține Universității de Vest, iar Primăria dorește să-i dea ceva la schimb pentru terenul respectiv, dar până în momentul de față nu s-a bătut palma în niciun sens între cele două instituții.

„Problema parcărilor din Timişoara este una critică. S-au realizat aproape 4.000 prin tot oraşul, dar zona centrală rămâne foarte deficitară. Societatea de Drumuri Municipale are sarcina să realizeze locuri de parcare şi vor fi o mulţime de locuri pe lungimea Inelului IV. În zona centrală, tot ce avem prevăzut este acea parcare subterană aferentă Inelului I. Se va realiza pasajul subteran din Piaţa Victoriei şi o parcare cu 700 de locuri, din dreptul Liceului MIU până la Banca Naţională. Am încercat să facem, dar nu avem teren. Nevoie de locuri este de ordinul miilor. Soluţia pe care o vedem noi este o parcare de 1.000 de locuri unde este popota, pe strada Oituz, o să vedem şi alte spaţii care ar putea intra la un schimb cu Universitatea de Vest”, a spus primarul Nicolae Robu.

Cum nu se știe unde se pot rezliza mai multe locuri de parcare, aleșii locali au stabilit să se întocmească un proiect tehnic pe baza unui studiu de fezabilitate vechi de trei ani, întocmit de către ADP. Acesta vizează realizarea unei parcări cu 500 de locuri. Din studiul respectiv, ce conţine mai multe variante de locaţii, se va alege o variantă pentru care aleșii au alocat deja suma de 150.000 de lei, pentru realizarea proiectului tehnic al parcării.

Teoretic, soluții par a fi. Pe hârtie, totuși, căci practica îi mai face pe șoferi să se învârtă de câteva ori pentru a găsi un loc de parcare și apoi, cel mai des, să plece cu coada între picioare…

2 Commentarii pe În timp ce aleșii locali fac parcări pe hârtie, eu n-am unde să-mi las mașina…

  1. Nu inteleg de ce folositi diacriticele, daca tot nu sunt lizibile.

  2. Este adevarat ca nu ai unde parca, eu nu sunt din Tm, dar am fost ieri la un consult la spitalul de pneumologie la Padurea verde, deci acolo practic nu am avut unde parca masina. Sunt vizavi vreo 15 locuri, dar sunt ocupate tot timpul.In curtea din interiorul spitalului nu te lasa portarul, care era o femeie foarte rea si nepasatoare, deci ma uitam cum nu se sinchisea sa deschida poarta nici la ambulante care erau cu girofarele aprinse…

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*