Ultimele stiri

În ziua în care se dădea geanta cu 900.000 de euro la Ministerul Dezvoltării, Elena Udrea era la înmormântarea mamei lui Traian Băsescu

Elena Udrea

Pe 6 octombrie 2010, denunțătorul Adrian Gărdean a spus procurorilor DNA că i-a dat Elenei Udrea, printr-un interpus, o geantă cu 900.000 de euro. A dus șpaga la Ministerul Dezvoltării. Acum, spun surse apropiate anchetei, DNA așteaptă de la SPP o notă despre ce a făcut Elena Udrea în ziua de 6 octombrie 2010. Dacă nu a fost la minister, e o problemă. Dacă a fost, procurorii mai sapă după o probă care să demonstreze că ministrul Dezvoltării a luat banii de la interpusul Gheorghe Nastasia, zic avocații lui Udrea.
Ar trebui să existe în arhive un registru de la poarta ministerului, în care să apară numele lui Gădrean. Dacă acesta nu mai e, o confruntare cu Nastasia s-ar impune. De asemenea, Gărdean ar trebui să prezinte un document bancar sau de altă natură, care se demonstreze că în acele zile a avut cei 900.000 de euro. Nu cred că i-a scos de sub saltea!
Iată cum se consemnează în referatul procurorilor episodul înmânării șpăgii:
“La data de 06.10.2010, inculpatul Gărdean Adrian şi (…..) s-au deplasat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având asupra lor suma de 900.000 EURO într-o geantă de voiaj de culoare neagră.
Gărdean Adrian a intrat singur în clădire, accesul fiind realizat de către Nastasia Gheorghe, şi s-a deplasat la cabinetul secretarului general. Cei doi au intrat singuri într-o sală de şedinţe aflată în vecinătatea biroului, iar Gărdean Adrian i-a înmânat lui Nastasia Gheorghe geanta, indicând totodată care este conţinutul acesteia. (…) Ulterior, Nastasia Gheorghe a înmânat geanta ministrului Udrea Elena Gabriela, în cabinetul acesteia, comunicându-i provenienţa şi suma care se găsea în interior, şi i-a adus la cunoştinţă înţelegerea referitoare la sponsorizarea societăţii administrate de Rudel Obreja în contul diferenţei”.
La Constanța, împreună cu Emil Boc, Blaga și alți miniștri
Până vor primi procurorii informații de la SPP, putem spune unde a fost Elena Udrea în ziua de 6 octombrie 2010, până la orele după-amiezii, fiindcă toată presa i-a consemnat în acea zi prezența la Constanța. De la orele 9.30-10.00, Elena Udrea și Emil Boc, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Vasile Blaga și alți miniștri au participat la înmormântarea mamei lui Traian Băsescu.
“Am venit împreună cu colegii mei pentru a fi alături de Traian Băsescu în acest moment dificil pentru orice fiu, pentru orice om care-şi pierde mama”, a spus Boc. Mai multe AICI .

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*