Ultimele stiri

Inaugurare plină de surprize la Ciarda Roșie! Cum a aflat primarul Nicolae Robu că străzile date în folosință nu sunt făcute de el [FOTO]

Show la ultima inaugurare de străzi făcută de edilul Nicolae Robu! Primarul a dat astăzi în folosință mai multe străzi proaspăt asfaltate în Ciarda Roșie, realizate printr-o tehnologie ieftină ce folosește pământul și piatra spartă. Totuși, cum nemulțumirea este sport național la români, s-au găsit și cârcotași care să blameze investiția, chiar dacă înainte străzile arătau ca acum un secol.

„În Ciarda Roşie am avut lucrări complexe, mai întâi de canalizare, şi suntem bucuroşi că am reuşit să creştem confortul oamenilor realizând reţeaua de canalizare şi apoi de asflatare pe cinci străzi. Este vorba despre Emil Racoviţă, Euripide, Legumiculturii, Jupiter şi Traian Simu. În total, cele cinci străzi au o lungime de 1,8 kilometri. Lucrarea a costat puţin, mă refer la partea de asfaltare, pentru că tehnologia este pământ şi piatră spartă. Valoarea totală este de sub 700.000 de lei şi banii provin de la bugetul local. Societatea care a executat lucrarea este Confort S.A. şi sunt convins că rezultatul acestei munci este foarte bine primit de cetăţenii care locuiesc în zonă.  Înainte, aici era ca în satele mai amărâte pentru că în satele emancipate există asfalt”, a declarat primarul Nicolae Robu

Inginer din Ciarda Roșie, despre tehnologia folosită la asfaltarea străzilor: E o porcărie

Nemulțumirile, însă, nu au întârziat să apară. Deși străzile care până atunci au fost doar din pământ, iar la prima ploaie noroiul era cât casa, s-au găsi și cetățeni nemulțumiți. Pe principiul că deși e mai bine tot nu e bine, oamenii și-au exprimat indignarea în legătură cu modul în care a fost realizată lucrarea pe străzile respective. Astfel, unul dintre cetățeni a fost nemulțumit de faptul că drumul nu a fost refăcut pe o fundație și că nu are borduri. Omul care pretinde că lucrează în construcții spune că o astfel de lucrare nu este durabilă.

„E o porcărie! Ce s-a făcut aici nu este în regulă. Era pâmânt, s-a pus niște piatră, s-a pus balast și apoi au turnat asfalt. Nu are nicio rezistență!„, a spus cetățeanul.

Ba mai mult, acesta a insistat să-l plimbe pe edil pe străzi să-i arate toate problemele pe care le-a sesizat la lucrare. Acesta a menționat că deși lucrarea a fost finalizată recent există fisuri în asfalt. Lucru pe care l-a constatat și edilul Nicole Robu, care deși spune că este un progres ceea ce s-a întâmplat la Ciarda, este nemulțumit de unele zone ale lucrării.

“Acuma când o să pun întrebarea cum de a fost recepționată în halul în care se prezintă o să în răspundă că înc nu s-a semnat procesul verbal de receptive că am mai pățit lucruri de genul acesta. Sunt nemulțumit de aceste imperfecțiuni, dar în cea mai mare parte lucrarea reprezintă un mare salt înainte”, a spus edilul.

Deși prețul a fost unul scăzut, Primăria plătind 700.000 de mii de lei, primarul dă asigurări că lucrarea va rezista mai mult de 2 ani, atât cât acesta are garanție. Totuși, acesta avertizează că nu va rezista foarte bine la trafic crescut cu autovehicule de gabarit mare.

“Tine. Au fost realizate mai multe străzi în Timișoara în această tehnologie și rezultatele au fost foarte bune. Concluziile au fost chiar și peste așteptările specialiștilor. Și eu m-am mirat că se practică această tehnologie, dar am fost convins de ea, de aceea am am aprobat. (…) sunt alei care au fost făcute în aceeași tehnologie și au ținut 10 ani”, a mai spus edilul.

Și mai multe reproșuri

O altă doamnă i-a reproșat edilului că drumul nu are borduri, iar apa se va scurge către casele lor. De asemenea, aceasta a ținut să precizeze că în zonă circulă autocamioane, care aprovizionează o fabrică din zona.

Dar cireașa de pe tort a apărut în momentul încheierii inaugurării. La fața locului și-a făcut apariția un personaj, aflat în stare de ebrietate, care i-a reproșat edilului că străzile nu au fost făcute de Primărie, că de către el, Franz Joseph .

Totuși, Ciarda Roșie începe să arate mai bine. Mai sunt de asfaltat șase străzi, iar apoi se va trece la repararea trotuarelor, anunță primarul Robu.

DSC_0027

IMAG0441 IMAG0442 IMAG0443 IMAG0444 IMAG0445 IMAG0446 IMAG0447 IMAG0448 IMAG0449

1 Commentariu pe Inaugurare plină de surprize la Ciarda Roșie! Cum a aflat primarul Nicolae Robu că străzile date în folosință nu sunt făcute de el [FOTO]

  1. Foarte bine ca nu mai umblam prin noroi. Totul este ca sa se prevada in buget bani pentru reparatii peste 2 ani.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*