Ultimele stiri

Încă 25 de blocuri din Timișoara vor fi reabilitate termic pe bani europeni. Cine sunt beneficiarii

blocuri

Vești bune pentru peste 900 de familii cu venituri reduse din Timișoara. Blocurile în care locuiesc vor fi reabilitate termic cu bani de la Uniunea Europeană. Asta pentru că, primarul Nicolae Robu și diectorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, au semnat un nou contract pentru eficientizarea energetică a 25 de blocuri din Timișoara.

„Și cea de cincea cerere de finanțare pentru eficientizarea energetică pentru blocuri ne-a fost aprobată. În cadrul proiectului sunt cuprinse 25 de blocuri. (…) în total în aceste 25 de blocuri trăiesc 908 familii, deci sunt cuprinse 908 apartamente”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Astfel, în lunile ce urmează, 908 de familii cu venituri de sub 350 de euro, ce locuiesc în zone precum Calea Șagului, Bulevardul Liviu Rebreanu, strada Venus, Calea Martirilor, Bulevardul take Ionescu, Calea Sever-Bocu sau calea Aradului, vor beneficia de izolarea termică a blocurilor în care locuiesc cu bani de la Uniunea Europeană.

Valoarea totală a proiectului este de 16,5 milioane lei, dintre care 9 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă de la UE. Termenul de implementare este de 12 luni.

Proiectul vine și cu alte părți bune în afară de ajutorarea celor peste 900 de familii. Mai exact, ”noile” blocuri vor da și orașului o nouă față, prin aspectul mult mai plăcut.

„Aceste proiecte vor aduce și o față nouă orașului, pentru că blocurile aflate pe arterele principale ale orașului vor fi îmfrumusețate. Încet, încet griul acesta va fi înlocuit de culori pastelate ce vor da un aspect mult mai plăcut imobilelor”, a mai explicat primarul Nicolae Robu.

Acesta este cel de-al cincilea contract de acest gen semnat de Primăria Timișoara și ADR Vest, în total, proiectele valorând aproximativ 10 milioane de euro pentru toate proiectele, suma nerambursabilă fiind de 5,6 milioane de euro

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*